top of page

STRATEGIC SUMMIT AT IGH2024

DAY1

2024 STRATEGIC SUMMIT AGENDA

Day 1 Morning – Strategic Summit

09:00 - 09:10

(10 mins)

UK Government Welcome Address

09:10 - 09:20  (10 mins)

Opening Welcome Address

Gauri Singh
Deputy Director General
International Renewable Energy Agency (IRENA)

09:20 - 10:20 (60 mins)

[Ministries Address] Actions to A Green Hydrogen Revolution

This session will explore the crucial actions taken by ministries to accelerate the adoption and development of green hydrogen. Join us as we delve into the policies, strategies, and initiatives implemented by ministries worldwide to tackle climate change and achieve sustainable development goals. Discover how these actions are shaping the future of the global energy landscape.

Gillian Martin MSP
Minister for Energy and the Environment
The Scottish Government

H.E. Terje Aasland
Minister of Petroleum and Energy
Government of Norway

Dr. Philipp Steinberg
Director General for Economic Stabilization, Energy Security, Gas, Hydrogen Infrastructure
Federal Ministry for Economic Affairs and Climate Action

Coffee Break  (30mins)

10:50 - 11:50

(60 mins)

[C-Suite Roundtable] Building the Global Hydrogen Economy

A high-level discussion among top executives focused on developing and expanding the hydrogen economy globally, addressing key strategies, challenges, and opportunities for creating a sustainable hydrogen industry.

Q_RWE.jpg

Dr. Sopna Sury
Chief Operating Officer Hydrogen
RWE

Valérie Ruiz-Domingo
Group Hydrogen Vice President
ENGIE

As Tempelman
Chief Executive Officer
Eneco

Bernhard Osburg
Chief Executive Officer
thyssenkrupp Steel

Hiroshi Matsuda
President of Mitsubishi Heavy Industries EMEA; Chief Regional Officer, EMEA
Mitsubishi Heavy Industries

11:50 - 12:10

(20 mins)

[Keynote] Roadmap to global leadership in Green Hydrogen

Luncheon

Day 1 Afternoon – Strategic Summit

14:00 - 14:20

(20 mins)

[UK Address] The Hydrogen Roadmap to 2030

Lord Callanan
Minister for Energy Efficiency and Green Finance
Department for Energy Security & Net Zero, UK Government

14:20 - 15:10 (60 mins)

[Executive Panel] Hydrogen Leadership: Making Global Trade Happen

A panel discussion featuring influential leaders and experts exploring how to facilitate and promote international trade of hydrogen through collaboration, policy frameworks, and new business models to drive a global shift towards a hydrogen-based economy.

Ivo Bols
President, Europe and Africa
Air Products

Dr Gabriel Clemens
CEO, Green Gas
E.ON SE

Knud Erik Andersen
Chief Executive Officer
European Energy

15:10 - 15:30 

(20 mins)

[Keynote] Reserved for Diamond Sponsor: Collaboration in the Global Hydrogen Market

Coffee Break (30 mins)

16:10 - 17:00 

(50 mins)

[Panel] From Concept to Commercialisation: Perspectives from the Hydrogen Value Chain

A panel discussion presenting diverse insights from industry representatives regarding the transition from innovative concepts to successful commercialization within the hydrogen production value chain. Discussions encompass technological advancements, market dynamics, and key considerations to accelerate the deployment of green hydrogen technologies.

Moderator: 

Iain Elder
Partner, London
DLA Piper

Panelist:

Ana Quelhas
Managing Director for Hydrogen
EDP Renewables

Olivia Breese
Chief Executive Officer, Power to X
Ørsted

Andreas Bieringer
Director, Business Development and Commercial
Masdar

Franz Helm
Managing Director
VERBUND Green Hydrogen

Eng. Anas Aljuaidi
Chief Executive Officer
MMEC Mannesmann LLC

17:00 - 17:50 

(50 mins)

[Panel] Investing the Green Hydrogen Revolution

Experts and industry representatives discuss the various financial aspects, investment opportunities, and innovative funding models necessary to support the rapid scaling and deployment of green hydrogen technologies and infrastructure, paving the way for a sustainable hydrogen revolution.

Moderator: 

James Chapman
Partner
Freshfields Bruckhaus Deringer

Panelist:

Amir Sharifi
Chief Investment Officer
Hy24

Alicia Eastman
Host of ‘Everything About Hydrogen’ & Co-Founder/Board Member of InterContinental Energy

Malcolm Bruce
Chief Executive Officer
Edmonton Global

Q_Norwegian-Hydrogen.png

Jens Berge
Chief Executive Officer
Norwegian Hydrogen

Simon Monk
Head of Structured Transactions and Investments
EnBW Energie Baden-Württemberg AG

Ralph Ibendahl
Managing Director, Head of Renewables & Energy Transition, EMEA
RBC Capital Markets

18:00 - 20:00 

(120 mins)

Sustainable Energy Night with Cocktail Reception and Awards Gala Dinner
bottom of page